søndag 29. mai 2011

Hjelpemidler

For at Oskar skal fungere best mulig har vi mange hjelpemiddel i hus - utfordringa er å få Oskar til å akseptere dei ;) Han er ein bestemt liten kropp, og finn seg ikkje i kva som helst... Det som har fungert best her heime er vogna, hengekøya og badestolen. Stolen som han har fått til å bruke ved bordet har vi fått skifta ut ein gong, men han likar den ikkje allikavel... Det funkar fint i barnehagen - so det spørs om det er vi som er litt for ettergivande når han ikkje vil ;) Her er bilde av nokon av hjelpemidla - og eg trur ansiktsutrykket til Oskar viser godt kva han syns om dei ulike hjelpemidla....

                                                                             Tja....

Pyton!

                                                       Avslappande i hengekøya mi <3

                                                            Kjekt på konsert i vogn ;)

                                                                            Supergøy!

 Anstrengande å spele piano....

 Litt kjekkare å spele gitar...

Leike på golvet ilag med Bestefar på matta mi - veldig kjekt.
Ligge der aleine - ikkje kjekt i det heile tatt....

Det fellestrekket vi ser for kor godt hjelpemidla faktisk hjelpe er om Oskar blir festa godt fast eller ikkje, dersom han ikkje blir festa fast eller berre har magebelte er det stort sett greit. Dersom han må festast godt fast likar han det ikkje i det heile tatt ;) Bestemt liten herremann! Og det er det bra at han er sjølv om det er litt travelt av og til - for han kjem til å trenge alt han har av vilje i åra framover!

4 kommentarer:

 1. Virkelig spennende å se hjelpemiddela som Oskar har! Er det en High and Low rullestol fra ETAC han har? Hva er det på bildet nr 2?

  Hengekøy må vi få oss når vi får bygd på!! Ser super deilig ut! Og tydelig at søte Oskar liker det ja :) Også den herlige nattdressen da ♥

  Smilet fra badinga var herlig ♥ Det er godt de finner sin plass der de klarer å slappe av og kose seg!

  Hvordan sitter han i vognen? Har han ikke noen vest som holder han på plass, eller er der, men han har det ikke på seg kanskje? Synest å huske at dere var på utkikk etter ny vogn, eller husker jeg feil? Daniel sitter som en konge i vogna si! :) Så den anbefaler jeg :) Vi liker jo veldig godt alle de produkat vi har fra ETAC da...

  Ellers så har Magnus sett på bilda og lest sammen med meg, og synest han "ligner" Daniel. Og siste bildet ser jo ut som det gjør her..hehe :)

  SvarSlett
 2. Hei Karina ;) Svaret kom mail, for ej såg den der først... Ser at det e den gamle stolen han he på bildet her - huska ikkje ka den heite, men no he han en sitzi delfi pro, funka ikkje optimalt den heller... Men vi får fortsette å prøve ;)Klem frå Sissel

  SvarSlett
 3. Lillemann fra FH30. juli 2011 kl. 16:50

  Hei! Vi har hatt mange hjelpemidler på "korttidslån" her også. Min Lillemann (med CP kvadriplegi) er ganske så enig med din, at det ikke er gøy å bli festet og han nærmest spenner seg ut av stoler han ikke liker ;-) itillegg skal han helst ha noen liggende/sittende ved han side til enhver tid- sosial, ja!

  Zitzi delfi tok et par år før han likte, og han var mer fornøyd med x:pandastolen til Etac. Nå liker han stolen ganske godt, noe jeg nesten ikke ville trodd noen år tilbake! Fra 0-3 år var tumbleformen en favoritt, spesielt når vi fikk trillebrett og håndtak slik at han kunne komme seg litt rundt i huset med oss. Nå er tumbleformen erstattet av Gravity chair, han stortrives med å se på Tv i denne stolen!

  SvarSlett
 4. Hei mamma til Lillemann :) Så kjekt å sjå at du lese bloggen til Oskar. Eg syns at dette med hjelpemiddel er vanskelig - vi må ha det som trengst for at ulike delar av kvardagslivet skal fungere og slik at Oskar kan vere med på aktivitetar som vi har - men ønsker ikkje å ha huset "fullt". Det er ei utfordring å finne dei rette hjelpemidla når det finst så mykje forskjellig. Men det er vel berre å prøve seg fram og sjå kva som fungerar.

  I og med at Oskar har så enormt med spasmer i kroppen (som kjem når han vil gjere noko eller så absolutt ikkje vil gjere noke) er det spesiellt vanskelig å finne noke som han sitter godt i....No har vi nettopp fått ein tumbleformstol i hus - og den ser ut til å fungere bra - trillebrett og handtak får eg sjekke ut litt, det har ikkje vi (trur eg må google den gravity-chair så eg veit kva det er til seinare ;))

  Klem frå Sissel

  SvarSlett

Blir veldig gla for kommentarar på bloggen ;)